CEL SZKOLENIA
- Zapoznanie z różnymi rodzajami wad wyprasek
- Identyfikacja wad w procesie produkcyjnym
- Doskonalenie umiejętności usuwania wad w wyrobach
- Podniesienie świadomości dotyczącej jakości wyprasek i jej znaczenia dla klienta
- Wspólna analiza wad wyrobów na podstawie dostarczonych przykładów przez uczestników szkolenia i warsztatów
KADRA DOCELOWA
- Ustawiacz Maszyn Wtryskowych
- Inżynier Procesu
- Technolog
- Inżynier Jakości
- Kontroler Jakości
- Pracownik Utrzymania Ruchu
- Narzędziowiec
CZAS TRWANIA
- 2 dni / 14h
TYP SZKOLENIA
Szkolenie z prezentacją multimedialną + warsztaty z analizą wad wyprasek na podstawie dostarczonych przykładów przez uczestników szkolenia oraz udostępnionych przez ASCONS.
- Otwarte
- Zamknięte
W RAMACH SZKOLENIA
- Certyfikat ukończenia szkolenia w języku polskim i angielskim
- Skrypt szkoleniowy
CENA SZKOLENIA
- Szkolenie otwarte: 1950 zł netto (+23% VAT) / 2 dni
- Szkolenie zamknięte: oferta indywidualna na zapytanie
PROGRAM SZKOLENIA I WARSZTATÓW
- Szkolenie:
- Rodzaje wad wyprasek i ich charakterystyka
- Przykłady wad na rzeczywistych wypraskach z różnych gałęzi przemysłu
- Przyczyny powstawania wad wyprasek
- Zjawiska, które wpływają na jakość produkowanych części
- Techniki kontrolowania jakości podczas produkcji wyprasek
- Praktyczne ćwiczenia w identyfikowaniu wad
- Sposoby usuwania wad części wtryskiwanych
- Warsztaty*:
-
- Uczestnicy będą mieli okazję praktycznie ćwiczyć rozpoznawanie różnych rodzajów wad na próbkach wyprasek
- Omówimy nazewnictwo oraz poprawnie je sklasyfikujemy
- Uczestnicy wspólnie przeanalizują przypadki powstawania wad wyprasek
- Zidentyfikują potencjalne źródła problemów i omówią strategię eliminacji przyczyn
- Grupowa analiza i dyskusja nad tym, jak można było uniknąć tych wad lub jak można je skutecznie usunąć
- Wspólna sesja, w której uczestnicy podzielą się swoimi obserwacjami i wnioskami z warsztatów
- Omówienie, jak zdobyta wiedza może być zastosowana w praktyce w miejscu pracy
*na przykładzie wad wyprasek kursantów oraz udostępnionych przez ASCONS.